Djurgårdens IF Bandy – Västerås Bandy 9-2 (4-0)
Division 1 östra

Efter förra helgens besvikelse var det bara för Djurgårdslaget att kravla sig upp på hästryggen igen och göra det bästa av situationen. I det här fallet innebar det att hitta spelglädjen igen då Västerås Bandy gästade Östermalms IP. För en gångs skull bjöds det på spelbara förutsättningar med enbart någon plusgrad. Roligt då det var två lag som ville lira som mötes.

Laguppställning
Dante Lindberg – Erik Andersson, Olle Flensburg, Sebastian Larsson, Simon Ehlton, Jimmy Strömbäck – Fredrik Edbom, Christoffer Bridholm, Gustav Eriksson, Emil Kaup – Bill Säfström
Avbytare: Thomas Brolin (målvakt), Finn Persson, Eric Runbäck, Henrik Mård, Anton Dahlberg

Djurgården får en bra start med dubbla hörnmål från Gustav Eriksson inom de första 10 minuterna. Det första är en riktig raket rakt upp i nättaket. Västerås är inte ofarliga. Laget spelar med en bra fart och många av spelarna är välskolade. De kan mycket väl bli ett topplag i serien inom något år. 27 minuter in i matchen tråcklar Mård bollen till Dahlberg som tråcklar bollen vidare in i målet. 4-0 görs av Eriksson efter en petstraff av Kaup.

En avgörande händelse kommer 5 minuter före halvtid. Oskar Wingård i Västerås åker på ett hårt dömt grovt matchstraff för protest efter att han blivit nekad en ganska klar straff. Det gör att Västerås spelar med en man mindre resterande del av matchen.

Andra halvlek spelas på ett ganska bekvämt sätt för Djurgården. Två mål av Bill Säfström, och ett vardera av Dahlberg, Eriksson och Kaup. Sista tio försvinner koncentrationen lite och Västerås kan kontra in 2 bollar till slutresultatet 9-2.

Skönt att vinna direkt och att ta lite revansch på oss själva. Nästa helg väntar dubbla matcher. Borta mot Helenelund på fredagen och på söndagen kommer Spånga/Bromsten på besök till Östermalm.

Matchens lirare: Bill Säfström (utdelad av Gustav Eriksson).