Ungdomsbandy

Djurgårdens IF Bandy startar till vintern upp ett ungdomslag för första gången på väldigt många säsonger.

Laget kommer precis som föreningens övriga verksamhet att ha sin bas på Östermalms IP. Preliminärt så kommer laget få en träningstid på tisdagar mellan klockan 17:00 och 18:30.

Laget kommer att spela i en serie i Stockholm, och det troliga är att vi anmäler oss till det pool-format som många serier i de yngre åldrarna spelas i. Det vill säga att flera lag träffas på en idrottsplats och spelar flera matcher under några timmar en dag på helgen. Till vintern som kommer så har vi anmält två lag i 3-manna och ett lag i 5-manna.

Ungdomslaget kommer att vara ett mixat lag med flickor och pojkar, inom åldersspannet 7-10 år.

Fokuset kommer att ligga på individens utveckling. Både speltekniskt rent individuellt, och socialt i en grupp. Från Djurgårdens sida lägger vi också största vikt på att vi ska ha roligt varje gång vi träffas, både på och utanför isen!

Utrustning
För att spela bandy krävs det att man har rätt utrustning! Obligatorisk utrustning för en bandyspelare enligt bandyförbundets regler är skridskor (vi rekommenderar starkt att erat barn använder skridskor med snörning, så kallade vanliga “hockeyskridskor”), halsskydd och en godkänd hjälm med galler. Övrig utrustning som erat barn absolut bör ha är: benskydd, suspensoar, armbågsskydd och handskar.

Intresseanmälan
Låter det här intressant? Hör av er till våran ungdomsansvarig, Finn Persson.
Mail: bandyskola@difbandy.se.