Ungdomsbandy

Djurgårdens IF Bandy startar till vintern upp ett ungdomslag för första gången på väldigt många säsonger.

Laget kommer precis som föreningens övriga verksamhet att ha sin bas på Östermalms IP. Preliminärt så kommer laget få en träningstid på måndagar mellan klockan 17:00 och 18:30. Finn Persson kommer att vara lagets tränare och han kommer även försöka närvara vid så många poolspel som möjligt.

Till vintern som kommer så har vi anmält två lag i 3-manna och ett lag i 5-manna.

Ungdomslaget kommer att vara ett mixat lag med flickor och pojkar, inom åldersspannet 6-10 år (spelare födda 2011 – 2014).

Fokuset kommer att ligga på individens utveckling. Både speltekniskt rent individuellt, och socialt i en grupp. Från Djurgårdens sida lägger vi också största vikt på att vi ska ha roligt varje gång vi träffas, både på och utanför isen!

Utrustning
För att spela bandy krävs det att man har rätt utrustning! Obligatorisk utrustning för en bandyspelare enligt bandyförbundets regler är skridskor (vi rekommenderar starkt att erat barn använder skridskor med snörning, så kallade vanliga “hockeyskridskor”), halsskydd och en godkänd hjälm med galler. Övrig utrustning som erat barn absolut bör ha är: benskydd, suspensoar, armbågsskydd och handskar.

Anmälan
Vill din son eller dotter vara med och spela? Hör av er till våran ungdomsansvarig Finn Persson.
Mail: bandyskola@difbandy.se.
Telefon: 073 999 76 86.

Kostnad
Spelaravgiften för att vara med i ungdomslaget är på 1500 kronor. I det ingår medlemsavgift, inträdde till A-lagets hemmamatcher, samt lån av material så som matchtröjor, bandybyxor och liknande.