Skridskokul

Vår ambition med skridskokul är att ge barn en möjlighet att få vara ute och röra på sig samtidigt som de lär sig åka skridskor och spela bandy. Skridskokul är det första steget mot att spela bandy, och vår förhoppning är att så många som möjligt av de barn som börjar hos oss sedan fortsätter spela bandy i våra ungdomslag.
Vi vänder oss till barn i åldrarna 3-8 år, alltså barn födda mellan 2014 – 2018. För barn som är äldre än 8 år så har vi bandylag (barn födda 2010 – 15), men om ditt barn är född tidigare än 2014 och vill prova på att spela bandy, men inte vill börja spela direkt i bandylaget så kan vi såklart göra undantag och låta dom vara med i bandygruppen på skridskokul först.

Under en schemalagd timme varje lördag eller söndag morgon mellan 09:00 – 10:00 (lördag) eller 10:00 – 11:00 (söndag), kommer vi lära barnen att åka skridskor, testa på bandy och samtidigt ha riktigt kul på isen. Av erfarenhet så vet vi att de yngsta kan ha svårt att orka en hel timme, därför anpassar vi längden på den tränarleda träningen för de yngsta barnen. Oftast håller dom grupperna på i 35-40 minuter, sedan finns våra ledare tillgängliga under hela timmen för de barnen som vill och orkar åka lite mer. De lite äldre barnen och bandygruppen är igång hela timmen.
Varje pass består av olika skridskoövningar och lekar, anpassade för både nybörjaren och den som längtat efter spel med klubba och boll. Vi sätter barnen i centrum – huvudsaken är att ha roligt och få uppleva glädjen i att åka skridskor, utifrån sina egna förutsättningar och vilja.

Föräldrar är givetvis också välkomna att åka med på isen och hjälpa till. Barnets föräldrar ansvarar för att deras barn har rätt och lämplig utrustning. Stadiga skridskor, varma kläder och vantar rekommenderas. Hjälmen är en självklarhet. Mer information finns längre ner på sidan under “Utrustning”.

Våra ledare är några före detta bandyspelare, konståkare och ishockeyspelare varav alla har stor erfarenhet av skridskoåkning. Dessutom stötas de upp av aktiva spelare från vårat A- och B-lag vid varje tillfälle.

Tänk på att det kan vara svårt med parkering vid Östermalms IP. Åk gärna kommunalt eller var ute i god tid. För vägbeskrivning, klicka här.

Anmälan och betalning

Här anmäler du ditt/dina barn till skridskokul säsongen 2022/23!

Skridskokul kostar 1350 kronor. I priset ingår handledning ute på isen av erfarna ledare. Minst 10 schemalagda tillfällen. Ordentligt avslutningsfika. Samt, nyheten för säsongen, en tröja att använda på skridskokul. Tröjan är till stor del en kopia av den tröjan som A-laget använder i sitt seriespel. Notera att för att få en tröja så behöver anmälningsavgiften vara betald, man får alltså ingen tröja om man provar på.

Ni får ett inbetalningskort (pdf) mailat till den e-postadress som ni angett vid anmälan inom några dagar efter anmälan.

Vid anmälan så väljer ni vilken grupp erat barn ska vara med i (Skridsko – nybörjare, Skridsko – medel eller Bandy). Erat barn är inte låst till den gruppen hela säsongen, utan det går bra att byta. Detta är bara för att vi ska få en ungefärlig bild av hur många barn det blir i varje grupp innan första tillfället.

Ni kan också välja att kryssa i “Prova på”. Om ni gör det så kommer ni inte att få ett inbetalningskort mailat till er. Utan det får ni först efter det tillfället som ni har varit med och provat på, och sedan (förhoppningsvis) bestämt er för att ni vill fortsätta.

Prova på
Erat barn får prova på skridskokul en gång utan kostnad.

Grupper
Vintern 22/223 så har vi från början av säsongen 4 grupper: Skridskogruppen för de som är nybörjare. Skridskolek för de som har kommit lite längre men som inte vill spela med klubba och boll. Samt Bandygruppen, som vi eventuellt kommer dela upp i två, där vi börjar prova på att spela bandy. Vi kommer att hålla grupperna på som mest 15-20 barn, och finns det behov kommer vi se över möjligheterna att utöka med flera grupper. Se nedan hur vi delar upp bandyplanen:

Utrustning
Att ha rätt utrustning när man åker skridskor är A och O! Obligatorisk utrustning för samtliga är skridskor och hjälm. Dessutom så rekommenderar vi “kläder efter väder”, ta hellre på er ett plagg för mycket och skala av om det blir för varmt istället för tvärtom.

För de barn som kommer att vara med i bandygruppen så tillkommer två krav på utrustning vintern 2021/22: Till att börja med så måste erat barn ha en godkänd hjälm med galler. För att få spela bandy i Sverige så måste man ha hjälm med galler upp till 19 års ålder, alltså faller det sig naturligt att även vi inför det kravet i våran skridskoskola.

Kontakt
Vi har två mailadresser ni kan maila till: bandyskola@difbandy.se eller djurgarden@skridskokul.se. Vilken ni väljer att maila till spelar ingen roll då båda hamnar i samma inkorg. Manuellt skrivna mail kommer med bandyskola@difbandy.se som avsändare, medans autosvar (som tex. vid anmälan) har djurgarden@skridskokul.se.
Ni kan även ringa till våran ungdomsansvarig Finn Persson på 073 999 76 86.

Säsongens schema
2022
Lördag 03/12, 09:00
Lördag 10/12, 09:00
Söndag 11/12, 10:00
Lördag 17/12, 09:00

2023
Lördag 07/01, 09:00
Söndag 15/01, 10:00
Lördag 21/01, 09:00
Söndag 22/01, 10:00
Lördag 04/02, 09:00
Lördag 11/02, 09:00
Söndag 12/02, 10:00
Söndag 19/02, 10:00
Lördag 25/02, 09:00
Lördag 04/03, 09:00