GT/76 IK – Djurgårdens IF Bandy 5-2 (2-0)
Division 1 östra

Toppmöte i division 1 östra. Serieledande GT/76 på den andra planhalvan. Nya matchtröjor. Som upplagt för en bra söndag söder om söder. Tyvärr blev det inte så av olika anledningar.

Laguppställning:
Thomas Brolin – Erik Andersson, Olle Flensburg, Sebastian Larsson, Nils Otterling, Finn Persson – Lukas Tidetorp, Christoffer Bridholm, Gustav Eriksson, Emil Kaup – Anton Dahlberg
Avbytare: Dante Lindberg (målvakt), Simon Ehlton, Jimmy Strömbäck, Fredrik Edbom, Henrik Mård, Bill Säfström

Matchen börjar inte bra för Djurgården. Två hörnor 4 och 13 minuter resulterar i 2-0 till hemmalaget. Uppförsbacke direkt, och vad som gör känslan värre är att det är två hörnor som enkelt kunde ha undvikits. Framför allt den första är en riktig bjudning från DIF’s vänsterförsvar. Än värre är att vi ändå tar de första skottet, men gör ett riktigt dåligt jobb på returerna som tillåts skjutas i mål.

Om första halvlek i övrigt finns inte så mycket att skriva. 7-8 plusgrader gör isen svårspelad och det är mest lyror fram och tillbaka. Och det är ett spel som GT/76 är dokumenterat bra på med Lars Bryngelsson längst upp på topp. Djurgården tycker att man ska ha en straff det sista som händer i halvleken men domaren blåser hellre för halvtid än för nedyxningen av Gustav Eriksson.

Straffen för Djurgården kommer istället tidigt i andra halvlek. Finn Perssons hålls tydligt i vid ett högt inspel i straffområdet och den här gången dömer domaren i alla fall straff. Emil Kaup är säker från straffpunkten och det är reducerat till 2-1.

Djurgården är på väg in i matchen men bara 5 minuter efter reduceringen gör GT 3-1 på vad som känns som ett lite för enkelt sätt.

Efter 70 minuter får Djurgården ny vind i seglen då Emil Kaup återigen reducerar med ett välplacerat vänsterskott. I det här läget av matchen så känns det som att DIF är på väg att ta över matchen och att momentum börjar svänga över till blårandigt. Tyvärr straffas laget återigen av slarvigt och för dåligt försvarsspel då ett långt utkast från målvakten går rakt igenom till en fri anfallare som gör 4-2. GT gör också 5-2 på slutet. En straff som Brolin inte kan göra mycket åt.

Naturligtvis är resultatet en jättebesvikelse. Möjligheten att komma till kval är nu i det närmaste borta i och med dagens resultat. Laget släpper in 5 mål och 4 är efter riktigt dåliga insatser i försvaret. Samtidigt får man inte glömma bort att GT/76 är ett bra lag, som är bra när det blir svårspelad förhållanden.

För Djurgården återstår 5 matcher. Man kommer såklart inte lägga sig ner och dö, utan fortsätta ge allt för att avsluta serien på ett snyggt sätt, och försöka säkra en så bra placering som möjligt i serien.