Köpings IS – Djurgårdens IF Bandy 2-10 (1-5)
Division 1 östra

I den sjätte omgången av division 1 östra ställdes Djurgården mot alltid svårspelade Köping borta på Kristinelunds sportfält. Fina förutsättningar, vilket numera innebär ingen nederbörd. Några plusgrader, men ismakarna i Köping har gjort ett bra arbete med isen och den höll bra.

Laguppställning
Dante Lindberg – Erik Andersson, Nils Otterling, Sebastian Larsson, André Berglönn, Finn Persson – Fredrik Edbom, Olof Remröd, Anton Dahlberg, Emil Kaup – Gustav Eriksson
Avbytare: Dennis Norberg Endom (målvakt), Simon Ehlton, Henrik Mård, Bill Säfström

De fina förutsättningarna till trots så börjar Djurgården inte bra. En tappad boll i ett uppspel ger Köping möjligheten att ta ledningen redan efter 5 minuter, vilket de utnyttjar. Djurgården får en viktig kvittering efter 8 minuter då Bill Säfström Skickar in ett frislag.

Efter 15 minuter börjar det vi kan kalla Nils Otterling show. Nisse levererar tre assister från sin backplats med sin heta klubba. Två mål av Kaup, ett av Gustav Eriksson och ett av Edbom gör att helblått (DIF spelar fortsatt i helblått) leder med 5-1 i halvtid.

Andra halvlek börjar på bästa sätt, Emil Kaup hittar Gustav Eriksson med ett fint lyft som G kan komma helt fri på och ensam med målvakten missar inte G.
Olof Remröd gör 7-1 efter cirka kvarten av andra halvlek efter ett starkt genombrott som definitivt stänger matchen. Djurgården gör tre mål till innan domaren blåser av. Kaup gör ytterligare två, och Eriksson ett. Emil Kaup gör alltså fyra mål och Gustav Eriksson tre.

Djurgården gör en överlag bra match. Lite trögstartade i början av matchen, och sista 10 i första halvlek är slarviga men i övrigt är det en bra, stabil insats.

Nästa match är på annandagen då Gustavsberg kommer till Östermalms IP.

Matchens lirare: Emil Kaup (utdelad av Olof Remröd).