Annandagsbandy

Efter ett väldigt kort juluppehåll så är det återigen dags för match. Djurgårdens IF Bandy hälsar Gustavsbergs IF BK välkomna till Östermalms IP för kvällens annandagsderby.

Det är för tabellen en mycket viktig match, Djurgården ligger just nu på en tredje plats med 9 inspelade poäng efter 6 matcher. Gustavsberg ligger på placeringen bakom med 8 poäng på 6 matcher. För Djurgårdens del handlar det alltså om att kunna haka av Gustavsberg från toppstriden, medans Gustavsberg såklart vill peta ner Djurgården från topp-3.

Förra säsongen vann lagen en match var. Djurgården vann hemma på Östermalm på annandagen, men på nyårsaftonen tog Gustavsberg revansch hemma på Ekvallen.

Vilka ska man hålla koll på ikväll då? I Djurgården står Gustav Eriksson och Emil Kaup ut med 21 (16+5) respektive 19 poäng (10+9) på 6 matcher. Andra spelare det kan vara värt att hålla lite koll på är ytterhalven Erik Andersson, mittfältaren Lukas Tidetorp och semi-comebackande anfallaren Jimmy Strömbäck.

I Gustavsbergs lag ska man som vanligt hålla koll på supertalangen Niklas Norevik (18 poäng, 10+8) som utan tvekan är en av seriens mest kreativa och sevärda spelare från sin mittfältsplats. Man har även anfallaren Anton Engström som hittills levererat 9 mål och 4 framspelningar.

Avslag ikväll är klockan 17:00 på Östermalms IP.
Entré: 70 kronor.
Frivillig entré för medlemmar i Järnkaminerna. Fri entré för medlemmar (barn och föräldrar) i våran skridskoskola.

Dagens övriga matcher i division 1 östra:
13:00 SIF Norrtelje – GT/76 IK
13:30 Helenelunds IK – SBBK
14:00 Eskilstuna BS – Köpings IS