Leksands Sparbank cup 2021

A-laget är nu hemma i Stockholm efter att ha spenderat helgen uppe i Dalarna och Rättvik där man deltog i Leksands Sparbank cup.

Resultatmässigt blev det inte samma utdelning som det blivit under Ettan supercup eller för den delen under förra säsongens cup i Rättvik. Djurgården vann en match, spelade två lika och i två matcher blev det förlust.

I de första två matcherna testade laget en annan uppställning än tidigare på säsongen. Det är bara att konstatera att det inte slog särskilt väl ut. Gustavsberg (första matchen) var bra och resultatet hade nog inte påverkats av vilket spelsystem laget använt sig av. Däremot så var matchen mot Norrtelje (match två) i framför allt andra halvlek direkt dålig där laget tappar en ledning med 3-0 till slutresultatet 3-3.

“Ordinarie uppställning”

De sista tre matcherna så går Djurgården tillbaka till sin ordinarie uppställning och det blir genast en stor skillnad. Matchen mot Veiterä (topplag i finska ligan) slutar 2-2 efter en markant uppryckning. Rasmus Karlsson gjorde Djurgårdens första mål på straff, och det andra gjordes av Arvid Kjellberg efter ett flipp från Finn Persson.

Söndagens avslutande matcher spelades mot Rättvik U och Finspång. Mot Rättvik sitter det offensiva spelet ihop på ett bra sätt. Däremot så slarvas det duktigt i försvaret på Rättviks lyft och Dalalaget är därför med i matchen betydligt längre än vad de borde ha fått vara. Djurgården löser dock en vinst, och värt att nämna från den matchen är Anton Dahlbergs hat-trick och Lukas Tidetorps fina touch på bollen då han i andra halvlek skickade iväg en passning som skar rakt igenom Rättviks lag och friställde nämnde Dahlberg.

Djurgården avslutar cupen mot de slutliga vinnarna Finspång. Ett bra lag som Djurgården står upp bra emot. Sista 20 minuterna av andra halvlek är framför allt riktigt bra då en kvittering länge hänger i luften. Tyvärr kom det ingen sådan men laget kan ändå vara nöjda med prestationen. Målen i sista matchen gjordes av Anton Dahlberg och Rasmus Karlsson.

En stor eloge till teamet runt laget som fick den här helgen att gå runt: Charlotte Dahlberg, Jörgen Lindberg, Richard Bucht, Magnus Forslund och Eric Runbäck.