#08 tillbaka på Östermalms IP

Johan Nilsson är en av Djurgårdens bästa spelare i modern tid. Han öste in mål under alla sina säsonger i blåränderna och det som framförallt sticker ut är säsongen då Djurgården senast tog steget upp i Bandyallsvenskan. Den vintern gjorde Johan 51 poäng i division 1 östra (46+5 enligt bandygrytan.se) samt ytterligare 7 poäng (3+4 enligt bandygrytan.se) i det allsvenska kvalet.

Sedan några säsonger tillbaka är Johan så kallad bandypensionär. Numera bor han i Norge med familjen, men vid ett besök i Stockholm fanns det såklart tid till ett kortare besök på Östermalms IP. Väl på plats överlämnades en blårandig tröja med Johans nummer 08 i guldtryck i äldsta sonen Elliot. Glädje gick inte att ta miste på och på den direkta frågan om Elliot också skulle göra mål på Östermalms IP i Djurgårdens tröja i framtiden kom svaret direkt, och lätt förvånat: “Ja!”, som att det vore den mest självklara saken i världen.

“Ullevål old-boys”

Hur är livet för dig numera Johan?
Det är bra. Jag bor i Norge med familjen, i Tønsberg, som ligger ungefär 10 mil söder om Oslo. Jag jobbar på som brandman, fixar lite med vårat hus, spelar lite padel och ibland blir det en golfrunda.

Blir det någon bandy numera?
Inte mycket. Elliot kommer börja spela lite med Tønsberg, de har precis startat upp sin bandysektion. Själv så kanske det blir någon match med Ullevål old-boys, men vi får se. Det var dock några lag som hörde av sig när vi flyttade till Norge, men det var inte aktuellt, tiden räcker inte till för det längre.

Hur pass noga följer du Djurgården Bandy numera?
Lite grann i alla fall. Jag såg att det hade gått bra i Ettan supercup, och att A-laget var uppe i Rättvik i helgen. Det är verkligen roligt att Djurgården börjar få igång lite ungdomsverksamhet också och att föreningen börjar växa ordentligt nu.

Det var roligt att träffas Johan, och du och din familj är alltid välkomna till Östermalms IP och Djurgårdens IF!
Tack så mycket!