Framflyttad seriestart

Under kvällen kom beskedet från Svenska Bandyförbundet (SBF) att samtliga serier från division 1 och nedåt pausas/skjuts fram tills vidare. Preliminärt datum för seriestart blir den andra januari 2021.

Det här beskedet kommer inte speciellt oväntat med tanke på den ökade smittspridningen av coronaviruset. Vi tycker att detta är ett bra beslut från SBF som Djurgården Bandy helt ställer sig bakom. Våran inställning har varit och kommer fortsatt vara att vi inte kommer göra något som går emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner.

Det här påverkar våra lag i division 1 och division 4 som får sina seriestarter framflyttade. Lagen kommer inte heller att ha några gemensamma träningar under den här perioden.
Sannolikt kommer det här också påverka vårat ungdomslag U9. Vi väntar här på besked om även deras poolspel börjar spelas efter nyår. SBF har dock godkänt att lag där spelarna är födda 2005 eller senare får fortsätta träna, så ungdomslaget kommer hur som helst vara fortsatt aktivt.

Svenska Bandyförbundets meddelande i sin helhet