Andraplats i Rättvik

Cuphelgen i Rättvik slutade med en andraplats för Djurgården. En stor framgång sett till förutsättningarna innan. Ett tiotal ispass i benen, varav 5 på stor plan, inga träningsmatcher, och på grund av anledningar en tunn trupp på plats.

I sista gruppspelsmatchen stod Borlänge för motståndet och där hade Djurgården allt i egna händer: vinst och det skulle bli final. Efter halva matchen så såg det dock inte ut som att det skulle bli något av med det. Då ledde nämligen Borlänge med 3-0 och hade ett klart momentum på sin sida. Från matchminut 35 och framåt gör dock Djurgårdslaget en djävulsk vändning: 1-3 via Conny Bucht, 2-3 Anton Dahlberg, 3-3 Sebastian “Clutch” Leidstedt, 4-3 Henrik Mård och med 4 minuter kvar 5-3 Sebastian Larsson! Matchen slutar 5-3 vilket betydde final mot Rättvik på lördagen.

Finalen finns det inte så mycket att orda om. Ett slitet Djurgårdslag som har gått hårt på få spelare orkar inte stå emot ett bra Rättvik som vinner rättvist. 3-0 i halvtid blir till slut 9-1 efter 60 minuter. Djurgårdens mål av Sebastian Leidstedt som alltså gör mål i 4 av 5 matcher.

Vi tackar Rättvik för en väl genomförd cup och gratulerar till segern!

Stort tack också till Ledarteamet runt laget som gör ett kanonjobb under helgen, och som gör så att laget kan fokusera helt på bandyspelandet: Hampus Nilsson, Eric Runbäck, Charlotte Edbom, Jörgen Lindberg och Magnus Forslund. Ett extra tack till Magnus Leidstedt som kom upp på lördagen och lagade lunch och middag till laget.

Rent truppmässigt var Djurgården lite tunna den här helgen. Enbart 14 spelare (varav 2 målvakter) kunna följa med upp vilket innebar ett stort slitage på samtliga spelare. 5 matcher på under två dygn blev till slut för tufft. Detta kanske bäst exemplifierat av högerhalven Finn Persson som natten mot söndag i panik vaknade med kramp i både höger och (!) vänster ben.

Laget som var på plats i Rättvik:
1. Dante Lindberg, målvakt
2. Fredrik Edbom
3. Nils Otterling
4. Anton Dahlberg, lagkapten
5. Sebastian Larsson
6. Conny Bucht
7. Finn Persson
8. Olle Flensburg
10. Jonas Idlund
11. Sebastian Leidstedt
14. Henrik Mård
15. Eric Runbäck
16/12. Simon Ehlton
51. Kevin Bucht, målvakt