Vinst i andra träningsmatchen

Köpings IS – Djurgårdens IF Bandy 1-4 (1-2)
Träningsmatch

I säsongens andra träningsmatch ställdes Djurgården mot seriekollegan Köping i Relita Hallen i Uppsala. Under morgonen frånföll både Lukas Fransson Tidetorp och Lars Samuelsson vilket gjorde att Djurgården fick genomföra matchen med endast en avbytare. Även tränaren Thomas Andersson saknades vilket gjorde att Lagledaren och tillika målvaktstränaren Hampus Nilsson fick iklädda sig den inte helt ovana rollen som matchcoach.

Laguppställning:
Dante Lindberg – Anton Dahlberg, Simon Ehlton, Sebastian Larsson, André Berglönn, Finn Persson – Eric Runbäck, Sebastian Loheden, Bill Säfström, Fredrik Edbom – Jimmy Strömbäck
Avbytare: Dennis Norberg Endom (målvakt), Henrik Mård

Första halvlek är ganska så upp och ned från Djurgårdens sida. Stundtals hafsigt och slarvigt, med alldeles för många bortslagna bollar, och stundtals (framför allt de perioder man spelade med en man mindre) med bättre fokus och högre kvalitet. Köping tar ledningen 15-20 minuter in i matchen (det saknades en officiell matchklocka). Djurgården kan dock vända till 2-1 i halvtid genom dubbla kassar från Jimmy Strömbäck. Djurgården blir även regelrätt rånade på en straff då Loheden utsätts för en slewfoot i offensivt straffområde. En förseelse som i NHL leder till en handfull matchers avstängning, men här lämnades helt utan åtgärd sånär som på att Loheden visas ut då han ifrågasätter hur domarna kan missa en så uppenbar regelöverträdelse.

Andra halvlek börjar Djurgården bättre. Strömbäck är sånär på att friställas på ett flipp från Finn, men istället så är det Fredrik Edbom som lite senare gör 3-1, läckert framspelad av Sebastian Loheden. Andra halvlek spelas av på ett ganska behagligt sätt från Djurgården. Laget har fullständigt kontroll på händelserna, och det är betydligt närmare att blåränderna ska utöka ledningen än att Köping ska få till en reducering. Inte ens två utvisningar, den första på Finn Persson som på ett tämligen absurt sätt får 10 minuter för fasthållning trots att han är 15 meter från själva situationen, eller i slutet av matchen då Loheden på ett tämligen billigt sätt får sätta sig ytterligare en gång skakar om Djurgården nämnvärt. I matchens slutminuter spikar Jimmy Strömbäck resultatet till 4-1 på straff efter att han själv blivit neddragen.

Stabil insats från Djurgården, utan att direkt glänsa. Vi saknar några ordinarie spelare, men kan trots det vinna komfortabelt. Nu väntar några veckor med träning innan det i mitten av oktober är dags att åka till Rättvik för cupspel.