Vårcupen avslutade ungdomslagens säsong

Det har varit en lång och bra säsong för föreningens ungdomslag. Vi har haft lag i U9 3v3 och 5v5, U10 5v5 och flickor 3v3. På söndagen avslutades säsongen med 3v3 för U9 och för U10 blev det för första gången spel 7v7 när GT/76 bjöd in till Vårcupen i Gubbängens skridsko- och bandyhall.

Cupen spelades i ett något komprimerat format med matcher på 1 x 20 minuter. För Djurgården så var det första gången som laget spelade matcher 7v7 och det var också något som märktes till och från. Fokuset för dagen var på att stänga igen defensivt och att vara “jävligt jobbiga och svåra att göra mål på”. Detta var något som laget lyckades med vilket sju insläppta mål på fem matcher vittnar om.

I gruppspelet så blev det en vinst och tre förluster vilket gjorde att laget fick spela bronsmatch mot Gustavsberg. Väl där så hade laget bestämt sig och efter en jämn och bra match mot ett bra Gustavsberg så stod Djurgården som segrare. I bronsmatchen går det inte att komma runt Vidars insats i målet. Efter en lite jobbig sista match i gruppspelet så står han i bronsmatchen för en av de mest brutala insatser en målvakt kan ha gjort på den här nivån. I en kollektivt bra insats så är han enskilt en av de starkast bidragande faktorerna till att Djurgården kommer på tredjeplats i Vårcupen.

Vi tackar GT/76 för ett väldigt bra arrangemang, och gratulerar Helenelund till segern i cupen.