Våran ungdomsansvarige om dagens besked

Dagens besked från Stockholms stad kom kanske inte som en blixt från klar himmel, men i alla fall som en tråkig nyhet. Nedan kommenterar Finn Persson beskedet och berättar lite om ungdomsverksamhetens utveckling under säsongens första månader:

Såklart en väldigt tråkig nyhet, även om vi gick in i den här säsongen med vetskapen om att ett sådant här besked kunde komma. Det viktiga i samhället är att smittspridningen stoppas och då är det här ett riktigt beslut som har tagits. Men ska man samtidigt göra en jämförelse så är det ganska märkligt att man låter giljotinen falla direkt över barn- och ungdomsidrotten, men det är okej att Systembolaget, butiker, restauranger och shoppingcenter tillåts ha öppet. Jag kan ju tycka att våran verksamhet som bedrivs utomhus på en yta av 60 x 100 meter (eller något i den storleken) innebär en mindre risk för smittspridning än ett fullt varuhus under Black-friday.
Men nu är det detta beslutet som har tagits och då får vi förhålla oss till det. Förhoppningsvis är smittan under så mycket kontroll att vi kan återuppta verksamheten under slutet av januari, och sedan göra en bra avslutning på säsongen.

Beträffande ungdomsverksamheten så har vi trots omständigheterna haft en fin utveckling under november och december. Skridskokul har legat på runt 50 deltagare per tillfälle vilket är mer än dubbelt så många mot vad vi hade som mest förra vintern. I ledargruppen så kompletterades jag och Emma tidigt av Safia, Sara och Magnus och lagom till starten av Skridskokul så fick vi med två ledare till: Linn Areljung (tidigare ishockeyspelare) och våran legendariske tidigare A-lagstränare Stefan “Svesse” Svensson. Det har givit en kontinuitet på ledarsidan, och sen har vi kunnat fylla på med spelare från A- och B-laget som starkt komplement.

För ungdomslaget så har utvecklingen gått spikrakt uppåt. Från att vid första träningen den 21/11 vara 7 spelare på isen så består nu truppen av 15 spelare. Detta alltså mindre än en månad senare. På måndag skulle det dessutom komma två nya spelare och prova på bandy. I snitt så har det legat på 1-2 nya spelare per vecka in i laget. Hade det fortsatt i samma tempo så hade det gett en ganska stor trupp i slutet av säsongen! Förhoppningsvis så kommer inte det här påverka allt för mycket till det negativa, utan jag hoppas att det fortfarande kommer finnas många barn som vill spela bandy i Djurgårdens IF.