SIF Norrtelje – DIF Bandy 3-4

Norrtälje sportcentrum
Söndag 13/02, 19:00

Matchstatistik

Den uppskjutna bortamatchen mot SIF Norrtelje genomfördes under söndagskvällen. Norrtelje har gjort en riktigt bra säsong och vann matchen mellan lagen på Östermalms IP. Den här gången fick dock Djurgården revansch då man vann med 4-3 efter 3-1 i halvtid.

Det blåste en hel del uppe i Norrtälje vilket påverkade matchbilden. Djurgården började med vinden i ryggen i första halvlek och kunde efter mål av Olle Flensburg, Arvid Dahlberg och ett psykologiskt viktigt mål av Lukas Tidetorp sekunderna före halvtid gå till halvtidsvila med 3-1.

Andra halvlek blir tuffare. Norrtelje går upp och pressar högt när de har medvinden och får in en reducering till 3-2. Djurgården replikerar genom Fredrik Edbom som på något sätt tråcklar in 4-2.

De sista 25 minuterna blir som de blir. Djurgården drabbas av fem utvisningar plus att vid den andra straffen för Norrtelje så får en av våra spelare sitta 2-3 minuter på utvisningsbänken utan att vara utvisad innan domaren släpper in honom. Vi kan väl bara slå fast att varken vi eller de flesta andra som såg matchen upplevde alla våra utvisningar som solklara.

Djurgården gör en jäkla kämpainsats i andra halvlek. I stark motvind och med allt som oftast med en till tre spelare färre på banan kämpar man hem två poäng. Dante Lindberg är en vägg i målet och räddar både straff och friläge under matchens slutminuter.