Leksands Sparbank cup 2019

Fredag till söndag så har Djurgården varit uppe i Rättvik och spelat Leksands Sparbank cup. Resultatet blev 2 vinter och 2 förluster mot bra motstånd.

Första matchen spelades på fredagen vid 12:30 mot Västanfors som förra säsongen spelade i Allsvenskan. Nu spelar man i division 1 och har även tappat en del spelare och gör lite av en nystart den här säsongen. Vi gör en okej insats utan att glänsa och vinner tillslut med 1-0 efter att André Berglönn gjort mål på hörna i den första halvleken.

Andra matchen spelas redan klockan 07:00 på lördagen och då stod norska topplaget Solberg för motsåndet. Djurgården är inte riktigt med från början och Solberg gör 1-0 redan i den första minuten. Kvittering av Anton Dahlberg följs snabbt av ett ytterligare ett mål av Solberg, vilket i sin tur följs av en Kvittering från Jimmy Strömbäck. Detta redan innan 8 minuter är spelade. Ytterligare 1 mål vardera (Henrik Mård för Djurgården) gör att resultatet är 3-3 i halvtid.

I andra halvlek gör Solberg snabbt 2 mål fram till 5-3 varefter Bill Säfström kan göra sitt första mål i Djurgården till 4-5. Tyvärr så blir det inga fler mål och vi förlorar en match som är okej från vår sida, men det slarv i försvaret gör att vi släpper in för många mål för att kunna vinna. Resultatet gör att vi ändå är vidare på målskillnad och i kvartsfinal mot hemmalaget Rättvik.

Avslag 13:00 och kanske lite trötta kroppar och huvuden för Rättvik tar tidigt ledningen med 1-0 efter en hörna. Djurgården spelar upp sig även om det är Rättvik som har mycket boll. Djurgården kvitterar efter 26 minuter till 1-1 då Finn Persson skickar upp en vänsterhörna i första krysset. Tyvärr så kan Djurgården inte hålla 1-1 fram till halvtid utan minuten senare gör Rättvik 2-1.

Andra halvlek börjar på bästa sätt då Lukas Tidetorp drar igenom hela Rättviks lag och frispelar Gustav Eriksson som inte gör något misstag, 2-2. Vi känner i det här läget att vi har häng och stör Rättvik ordentligt. Efter 45 minuter resulterar lite onödigt bryskt spel i en straff för Rättvik som skjuts i mål. Det blir inga fler mål för Djurgården, däremot så gör Rättvik ytterligare 3 sista 10 minuterna då Djurgården går framåt och blottar sig bakåt, vilket kanske gör förlusten något mål för stor. Ändå ett steg i rätt riktning mot ett lag som får ses som ett mittenlag i Allsvenskan.

Placeringsmatch på söndagen mot norska Ullern. Djurgården är inte riktigt påkopplade första 10 minuterna, men efterhand så börjar spelet stämma mer och mer, och efter 60 minuter så får man ändå säga att det är helgens bästa prestation från blåränderna. Matchen vinner Djurgården med 4-1 efter två mål av Gustav Eriksson och ett vardera av Jimmy Strömbäck och Bill Säfström. Vinsten gör att vi kommer delad femma i cupen.