Förlust i första träningsmatchen

TB Västerås – Djurgårdens IF Bandy 9-1 (3-1)
Träningsmatch

Säsongens första träningsmatch spelades idag borta mot TB Västerås. Jämfört med förmiddagens inför rapport så saknades ytterligare några spelare. Förutom Larsson och Dahlberg saknades även bland annat Lars Samuelsson och Henrik Mård.

Laguppställning
Dante Lindberg – Olof Remröd, Eric Runbäck, Nils Otterling, Simon Ehlton, Finn Persson – Lukas Fransson Tidetorp, Sebastian Loheden, Bill Säfström, Emil Kaup – Jimmy Strömbäck
Avbytare: Dennis Norberg Endom (målvakt), Fredrik Edbom, Emil Sund

Djurgården börjar matchen bra och kan göra 0-1 redan efter dryga minutens spel genom Kaup på straff. Djurgården gör en klart godkänd första halvlek, men ju längre halvleken lider, desto mer början ovanan på stor is visa sig och TB Västerås kan ta över mer och mer. Tre raka mål för hemmalaget gör ställningen till 3-1 i halvtid.

I början av andra så spelar Djurgården upp sig och har några skapliga möjligheter att få in en reducering, men visst oflyt, en liten del oförmåga och en ringrost när det kommer till avslutningslägena gör att Djurgården stannar på ett mål idag.

Djurgården håller ändå uppe spelet bra fram till sista kvarten, då bokstavligt talat orken tar slut i både benen och huvudet på merparten av spelarna och TB Västerås göra några mål på slutet på ett lite för enkelt sätt. Matchen slutar 9-1 till TB Västerås.

Det här var första gången för säsongen som Djurgården var ute på stor plan, och samtidigt så har hemmalaget TB Västerås varit ute på stor is i en knapp månad, jämfört med våra 4 ispass inne på rink, så att orken skulle ta slut i andra halvlek kom knappast som någon överraskning.

Bortsätt från sista kvarten så är det en bra genomkörare för Djurgården. Vi känner att vi har bra saker i spelet som vi kan ta med oss, och att slutresultatet i matchen inte riktigt speglar händelserna ute på isen. 6-2 eller något i den stilen till TB Västerås hade kanske vara med rätt visande av hur matchen såg ut.

Vi tackar för TB Västerås för en bra första match och önskar dom lycka till i seriespelet.

Matchfakta