DIF Bandy – Gustavsbergs IF BK 3-1

Gubbängens skridsko- och bandyhall
Lördag 30/10, 18:00

Matchstatistik

Djurgårdens IF Bandyförening är mästare i Ettan supercup säsongen 2021/2022! Detta efter en tätt match mot Gustavsberg där två mål med dryga 10 minuter kvar av matchen blev avgörande.

Förutsättningarna före matchen var inte de allra bästa: tränarna Cormac Åhlström-Horgan och Filip Fröjd var båda borta. På grund av skador och sjukdom saknades även Rasmus Karlsson, Conny Bucht och Arvid Kjellberg. Därtill var Fredrik Edbom borta på grund av jobb och Tim Forsell spelade denna helg med Hammarbys juniorer. Som om inte det vore nog så hade även den sportsliga ledningen gjort en administrativ miss då Gustav Purwin inte blivit registrerad för spel i tid vilket gjorde att han istället fick ställa sig vid sidan och tillsammans med Kevin Bucht coacha laget.

“Lågt underhållningsvärde”

En avbytare för Djurgården således, och det ska inte lindas in, det påverkade taktiken. Djurgården stod lågt och höll laget tätt samtidigt som man spelade faktiskt ganska mycket på gränsen till vad som var tillåtet. För en neutral åskådare var det här nog inte en match med speciellt högt underhållningsvärde. Men Djurgårdslaget spelade efter sina förutsättningar för dagen, och man gjorde det bra. Framför allt i början av matchen kunde man såra Gustavsberg med några vassa kontringar, men närmare än ett stolpskott från Sebastian Leidstedt kom man inte. Istället kunde Gustavsberg ta ledningen efter en tilltrasslad situation i Djurgårdens straffområde.
Det skulle komma en kvittering i slutet av halvleken då en för stunden sopslut Eric Runbäck fick iväg bollen i djupled till en av Djurgårdsspelarna med lite touch: Lukas Tidetorp som en mot en med den sista försvaren kunde komma förbi och lägga in kvitteringen.

Andra halvlek liknar den första till mångt och mycket: Gustavsberg med mycket boll, men utan att skapa de riktigt farliga chanserna. Djurgården stack upp lite oftare än i första halvlek och var absolut inte ofarliga när man närmade sig straffområdet.

“Avgörandet”

De avgörande målen kom i minut 79 respektive 83. Först hittar Sebastian Leidstedt fram till Anton Dahlberg som fri med målvakten inte missar. Sedan kliver de stora matchernas man, mannen med touchen, Lukas Tidetorp fram och slog in en retur till 3-1. Minuterna senare har Djurgården också en kanonmöjlighet att helt stänga matchen, men Finn Persson hade inte samma touch som Tidetorp, bollen försvann iväg någon meter för långt och helt fri fick han inte till något ordentligt avslut.

Gustavsberg går framåt de allt de har sista minuterna och skapar ordentligt tryck (delvis tack var två utvisningar på Djurgårdsspelare), men närmare än ett stolpskott och några nästan situationer kommer de inte.

Djurgården avslutar försäsongen med att vinna Ettan supercup! En fjäder i hatten för vårat representationslag och dessutom 5000 kronor i prispengar till föreningen.

Nästa vecka börjar seriespelet i division 1 östra då Örebro Ungdom kommer till Stockholm för att möta Blåränderna.