Två poäng är två poäng

Gustavsbergs IF BK – Djurgårdens IF Bandy 2-4 (2-3)
Division 1 östra

Returmötet med Gustavsberg spelades under söndagen. Ett Gustavsberg som alltid är bra hemma på ön och som garanterat skulle ge bättre motstånd än vad de skulle ge på annandagen (14-1 till Djurgården). Matchen spelades i 8 plusgrader, något som gjorde isen mjuk och svårspelad och underhållningsvärdet på matchen var väl inte alltid det högsta.

Laguppställning
Thomas Brolin – Erik Andersson, Olle Flensburg, Sebastian Larsson, André Berglönn, Finn Persson – Lukas Tidetorp, Fredrik Edbom, Gustav Eriksson, Emil Kaup – Anton Dahlberg
Avbytare: Dante Lindberg (målvakt), Simon Ehlton, Jimmy Strömbäck, Henrik Mård, Bill Säfström

Ett återkommande tema i Djurgården Bandy under flera års tid har varit att laget står på hälarna när matchen blåses igång, och att man därför hamnar i tidiga underlägen. Det har förvisso blivit bättre med åren, men idag var man tillbaka i gamla synder. Gustavsberg är nära att göra 1-0 redan i matchens första anfall och det är lite senare ingen jätteöverraskning när hemmalaget tar ledningen efter 5 minuter då ett frislag touchar en Djurgårdsspelare och går in i mål.

Djurgården kvitterar efter 10 minuter då en långboll från Strömbäck plockas ner av Mård, som spelar bollen vidare till Säfström som från nära håll skickar in kvitteringen.

Gustavsberg återtar ledningen med 2-1 då hela Djurgårdens försvarslina är ute och seglar och lämnar en hemmaspelare helt fri inne i straffområdet.

Djurgården börjar spela upp sig efter knappa 20 minuter och André Berglönn kvitterar på hörna efter 21 minuter.

Vi får in en mycket viktigt ledningsmål 5 minuter före halvtid då Lukas Tidetorp med en högklassig genomskärare (tänk smörpaketet och den varma smörkniven) hittar Anton Dahlberg som rundar målvakten och lägger in 3-2.

Andra halvlek blir relativt jämn på en svårspelad och relativt sträv is. Domaren hittar både en och flera utvisningar år båda hållen, och under en kort period sitter tre Djurgårdsspelare samtidigt på utvisningsbänken. Laget klarar av perioden med utvisningar på ett bra sätt och matchens spelare Lukas Tidetorp kan slå spiken i Gustavsbergkistan med 20 minuter kvar. Ett lågt avslut som spikar slutresultatet till 4-2.

Matchens spelare: Lukas Tidetorp (utdelad av Dante Lindberg).