Stabil seger mot Helenelund borta

Första mötet med Lunden slutade med en 7-1 seger på ÖIP. Vi var inställda på en klart tuffare match nu, i kampen om tredjeplatsen.

Matchen startade bra. Vi lyckas störa Lundens uppspel högt upp i plan och skapade flera bra chanser.
Det känns därför inte rättvist när Lunden i ett av få bra anfall lyckas göra 1-0 i mitten av första halvlek.
Bara ett par minuter senare gör Loheden sitt första mål för dagen när han drar flera motståndare och avslutar kliniskt.
Efter 33 levererar Edbom en bröstning(!) fram till Johan Nilsson som åker sig fri och ger oss ledningen. Det står sig halvleken ut.

Andra halvlek startar likt den första, vi driver på matchen och Lunden krigar för att hålla tätt och gå på kontring.
10 minuter in på halvleken kan vi göra två hörnmål på en dryg minut, Nilsson och Strömbäck.
Lunden reducerar en stund senare på hörna innan Loheden gör 2-5, återigen på hörna!

En timeout från Helenelund leder inte till någon förändrad matchbild och innan matchen är slut bjuder Loheden på en show till när han åker över hela planen innan han han fastställer resultatet till 2-6.

Domarteamet verkade tidigt i matchen bestämma sig för att inte dela ut några straffar. Efter att vi blivit nekade två klara straffar tidigt i matchen kan dom inte heller blåsa när Lunden bordet fått en med sig. Ytterligare ett par väldigt misstänkta situationer passerar även de utan avblåsning.