Säsongens sista skridskokul

I lördags genomfördes säsongens sista skridskokul. På grund av sportlov i Stockholm så blev antalet deltagare något färre den här lördagen, men med 30 deltagande barn så var vi fortfarande klart över förra vinterns högsta notering på 24 barn vid ett tillfälle.

Nu slås aggregaten av på Östermalms IP så inom några dagar kommer isen att vara borta på bandyplanen. Det innebär vi nu är klara för vintern, men vi längtar redan till nästa säsong!

Skridskokul har haft en enorm utveckling den här vintern: Förra säsongen så snittade vi cirka 18 barn per tillfälle. Den här vintern har den siffran varit 45 barn! Totalt så har 74 barn provat på att åka skridskor och spela bandy med oss i Djurgårdens IF vid minst ett tillfälle. Det är en ökning med nästan 50 procent från föregående säsong.
Räknar man in hela ungdomsverksamheten (skridskokul + ungdomslag) så är vi nu nästan uppe i 100 barn! Av dessa är nästan 40 procent tjejer, vilket vi tycker är lite extra roligt och det ger oss goda förhoppningar att inom något eller några år kunna ställa upp med ett flicklag i seriespel.

Stort tack för den här säsongen önskar hela ledarteamet för Djurgården Bandys skridskokul. Det har varit fantastiskt roligt att se vilken utveckling era barn har haft ute på isen, och hur bra de har blivit på att åka skridskor! Vi hoppas självklart att vi ses igen nästa vinter.

Anmälan till nästa vinters skridskokul öppnar efter sommaren.

Bilder från skridskokul 6/3 – 2021: