Säsongen utomhus avslutad för ungdomslaget

Nu är också säsongen utomhus avslutad för vårat ungdomslag. Den sista träningen genomfördes igår ute på Östermalms nu något nednötta is. En is som dock får anses som riktigt bra mot bakgrund av att aggregaten varit avstängda i nästan ett dygn när träningen startade.

Isen knakade bra under skridskorna när man åkte på den och Finn konstaterade krasst i början av träningen att “om vi hade varit på en sjöis nu så hade jag utsatt mig själv för livsfara”. Isen höll dock hela träningen, och det var roligt att killarna och tjejerna fick ett sista träningspass utomhus innan isen hunnit smälta bort helt.

Det här är första säsongen som Djurgårdens IF Bandyförening har ungdomslag i sin verksamhet. Vid det första zoom-mötet sommaren 2020 så närvarade Finn och tre föräldrar. Vid den första isträningen hösten 2020 så hade vi sju spelare ute på isen. Nu när säsongen utomhus summeras så består laget av över 20 spelare, samt några spelare som provar på bandy för första gången och som vi hoppas ska fortsätta.

Förhoppningen nu är att laget ska kunna få några tider inomhus så att de kan fortsätta träna.

Till nästa vinter så är planen att anmäla lag i minst två årgångar: U9 (födda 2013 och 2014) och U10 (födda 2012). Vi har också några spelare födda 2010 och 2011, de är dock något för få för att göra ett lag av i dagsläget. Där tittar vi nu på några olika tänkbara scenarion för hur vi ska lösa det på bästa sätt. Det är i alla fall helt självklart att de kommer få vara kvar och fortsätta spela i Djurgården. Något annat är inte aktuellt.
Vi har också små förhoppningar om att kunna anmäla ett flicklag till spel nästa vinter.

Trots att spelartruppen öka rejält i kvantitet så vill vi såklart få in fler spelare. Så har du barn, tjej eller kille, som är född 2010 – 2014 och som vill prova på bandy så är ni alltid välkomna att höra av er till Finn Persson.