GT/76 IK – DIF Bandy 2-5

Gubbängens Skridsko- och bandyhall
12/09, 15:20

Matchstatistik

Första matchen i supercupen spelades mot GT/76 i bandyhallen på Gubbängens IP. Djurgården får en kanonstart: Arvid Kjellberg driver runt på vänsterkanten och hittar in till Tim Forsell som kan raka in bollen i mål. Tim’s första seniormål i första seniormatchen och med det blir han sannolikt Djurgården Bandys yngsta målskytt genom tiderna i seniorsammanhang! Andra målet görs av Olle Flensburg efter en lång soloåkning. Simon Ehlton täcker en GT hörna, bollen hittar fram till Olle som snyggt kan dra GT’s sista försvarare och sedan göra mål på friläget. GT/76 drabbas av ett matchstraff (något hårt dömt av domartrion) efter 35 minuter, vilket naturligtvis påverkar matchbilden. Sista 10 minuterna blir dock Djurgårdens sämsta i matchen och GT/76 kan reducera på hörna i slutminuten av första halvlek.

“Dahlberg med hat-trick”

Andra halvlek hinner pågå i 17 sekunder, sedan ligger bollen i GT/76’s mål. Filip Fröjd’s långboll når fram till Anton Dahlberg som fri kan göra 1-3. Ungefär 5 minuter senare gör samma spelare 1-4, med samma spelare som assistläggare. Efter 85 minuter gör Anton även sitt tredje mål, denna gång framspelad av Arvid Kjellberg. I slutet får GT/76 in en reducering till 2-5, men då är det för kort tid kvar, och Djurgården kan utan problem hålla undan.

En bra och stabil första match för säsongen. GT/76 har till och från ganska mycket boll, men har väldigt svårt att komma till klara chanser. Försvarsspelet kuggar i bra under stora delar av matchen för Djurgården. GT/76 har utöver målen några halvchanser men inte så mycket mer. Anfallsspelet får ses som helt okej för att vara första matchen. Några mindre missförstånd ibland för att laget inte är ihopspelat ännu, men det är också ganska naturligt då det är tidigt på säsongen. Laget gör 5 mål med bud på fler vilket är bra.

Vinsten gör att Djurgården positionerar sig bra för att ha möjlighet att ta sig vidare till slutspel i supercupen. Nästa match spelas nästa helg (lördag) då Derby kommer till Stockholm för match. Avslag för den matchen är 11:00. Välkomna då!