Ett första snack med Cormac

Inför vinterns säsong så rekryterade Djurgårdens IF Bandyförening en ny tränare i Cormac Åhlström-Horgan. Inför säsongens andra ispass så satte vi oss ner med “Corre” för att stämma av läget lite inför hösten.

Välkommen till Djurgården Bandy Cormac! Har det varit en bra sommar?
Tack så mycket! Det har varit en riktigt bra sommar. Jag har börjat lära känna Stockholm som stad och njutit ordentligt!

Låter härligt! I måndags så var det ispremiär. Kändes bra antar jag?
Det kändes riktigt bra och jag är faktiskt förvånad över den höga nivån vi kunde hålla redan under första ispasset, i och med att det som sagt var första ispasset och att vi bara hade en veckas gemensam träning efter sommaruppehållet.

Du är ny som tränare i Djurgården Bandy, vad var det som lockade dig med att komma till Djurgården?
Jag är ny som tränare generellt sätt och jag fick en möjlighet att testa det här och det kändes roligt att kunna få möjligheten att vara med och bidra och kanske ge något positivt till laget. Jag har lite idéer som jag hoppas ska kunna funka tror jag!

Om du ser något eller några år framåt, var tror du Djurgården Bandy kan befinna sig då?
Djurgården har en bra grund att stå på. Truppen som den ser ut just nu är inte för gammal, utan den går att bygga vidare på och utveckla. Allsvenskan inom ett par år ser jag inte som någon omöjlighet.

På tal om truppen så är den inte helt spikad ännu. Men några nyförvärv har varit med. Till exempel Arvid Kjellberg. Hur tycker du han såg ut på första träningen?
Han var riktigt rolig att få se på isen. Han var med och tränade förra året när jag var med i Helenelund och då såg man direkt att det här är en spelare med kvalitéer. Arvid ingick i Nässjös Allsvenska lag förra säsongen och han kommer att bli en viktig spelare för oss i vinter.

“Han har talangen”

Vi har ju en del andra bra spelare i laget. Nämn några som du tror kommer bli viktiga för Djurgården under säsongen.
Anton Dahlberg kommer att vara väldigt viktig. Han är en ledare både på isen och i omklädningsrummet. Sen tror jag verkligen att Lukas Tidetorp kommer vara drivande i laget. Han har talangen och får han bara med sig resten så kommer han att bli riktigt bra i vinter. Vi har också en riktigt bra målvakt i Dante Lindberg som jag blev väldigt imponerad av, utav det jag såg på första träningen.

Det är ungefär en månad till första träningsmatchen. Vad kommer fokus ligga på under träningarna fram tills dess?
De första träningarna kommer handla om att komma upp i tempo. Sedan kommer vi mer och mer att börja sätta vårat spel, där vi börjar med försvarsspelet. Vi kommer också börja titta på olika scenarion så att vi ska kunna förändra matchbilder om vi anser att det skulle behövas.
Nu till att börja med är det viktigaste att få alla att dra åt samma håll, och att köpa in sig på det sättet som vi vill spela. Och även att jag ska känna att det vi gör är något som jag tror på fullt ut!

Vi tackar Cormac för pratstunden, och det finns garanterat anledning att återkomma under säsongens gång! Nu väntar några veckors träning i Gubbängens skridsko- och bandyhall innan matchandet drar igång med supercupen för division 1-lag i slutet av september.