DIF Bandy – Derby Linköping BK 4-3

Gubbängens skridsko- och bandyhall
18/09, 11:00

Matchstatistik

Andra matchen i supercupen blev en tuff historia mot Derby från Linköping. Likt förra helgen så blev det lite omkastning i laget på matchdagen: Nils Otterling kunde inte spela, och ersattes av Sebastian Leidstedt som var tillbaka efter skadefrånvaro.

Om Djurgården fick en kanonstart förra helgen så blev det tvärtom i den här matchen. 0-1 till gästerna redan efter 8 minuter. Det stod sig bara 2 minuter innan spelaren med för dagen bäst löd i klubban presenterade sig: Arvid Kjellberg fick bra träff på hörna.
Halvtimmen in i första halvlek återtar Derby ledningen. Den här gången stod den sig i ungefär 10 minuter innan Djurgården kvitterar. Sebastian Leidstedt trycks i ryggen med straff som följd. Anton Dahlberg är sedan säker från straffpunkten.

En halvlek där Djurgården inte riktigt får till det spel som man vill. Efter diverse justeringar i halvtidspausen så är andra halvlek klart bättre. Men blev det någon utdelning för det? Ja, men det tog närmare 35 minuter. Då får Arvid Kjellberg återigen bra träff på hörna, bollen upp i nättaket och 3-2 till Djurgården. Avgjort? Nej. Derby tilldelas en i Djurgårdsögon lite enkel straff med 5 minuter kvar. Domaren hittar en hakning, Djurgårdsspelarna som var närmast ville dock påtala en hög klubba i momentet före. Domslutet stod sig däremot och straffen skjuts sedan i mål. Delad poäng? Nej då!

“Löd i klubban”

Det var som sagt en spelare som hade bra löd i klubban i dagens match. Djurgården får ett frislag strax utanför straffområdet efter 91 minuter. Frislag blir det sällan mål på direkt i dagens bandy. Idag blev det dock det: Arvid Kjellberg skickar upp bollen stenhårt i målvaktens vänstra kryss och båda poäng är Djurgårdens!

Andra halvlek är bättre än den första, om än inte lika bra som förra helgen mot GT/76. Noterbart är att alla målen görs på fasta situationer. Skönt att få utdelning i det momentet tidigt på säsongen.

Nästa söndag spelas sista gruppspelsmatchen i supercupen. Då kommer Borgia till Stockholm. Avslag är 18:00.