Vinst i sista seriematchen

Säsongens sista seriematch spelades på hemmaplan mot Katrineholm U. Ett lag som precis som förra helgens motståndare Västerås håller till i tabellens bottenskikt. Ett enkelt byte för ett hungrigt Djurgården som var på jakt efter att säkra tredjeplatsen? Knappast skulle det visa sig. Precis som förra helgen så uppträdde Djurgården mer än lovligt passivt i första halvlek.

I hemmamålet debuterade Johan Englund och han fick inte någon direkt tacksam uppgift. Katrineholm tar tidigt ledningen, och trots en kvittering från Jonas Idlund efter 8 minuter, så visade merparten av hemmaspelarna inget större intresse för det som hände ute på isen. Katrineholm tar återigen ledningen efter 20 minuter, och direkt efter målet begär Thomas Andersson time-out. Avbrottet får ingen större effekt utan Katrineholm kan göra ytterligare ett mål i första halvlek. Således 1-3 i halvtid.

Precis som förra helgen så skulle blåränderna spela upp sig ordentligt i andra halvlek. Efter diverse justeringar i halvtid så kommer Djurgården ut som ett nytt lag i den andra halvleken. En tidig reducering av Lars Samuelsson följdes upp av ett äkta hat-trick av Jimmy Strömbäck. 6-3 gör Jonas Idlund efter 62 minuter, och 10 minuter senare gör Lars Samuelsson sitt andra mål för kvällen.

Efter 76 minuter kommer vad som mycket väl kan vara säsongens höjdpunkt på Östermalms IP. Hemmalaget tilldelas straff, och fram kliver den kanske mest osannolika straffskytten man kan tänka sig. Eric Runbäck, som inne på sin åttonde säsong i Djurgården fortfarande inte gjort mål i A-laget får chansen från 11 meter. Straffen? Den är inte perfekt slagen, men den går i mål och det är det som räknas! Riktigt roligt att Eric, som i rollen som spelande sportchef och som har lite av en legendstatus i Djurgården Bandy får kröna säsongen med ett mål i säsongens sista match!

Kanske var det glädje över Runbäcks mål som gjorde att Djurgården slappnade av lite för mycket, för helt plötsligt så har Katrineholm fått in två reduceringar till 8-5 vilket gör att matchen lever med ca 10 minuter kvar.

Säsongens sista mål på Östermalms IP skulle dock inte göras av en bortaspelare. Finn Persson får bollen mitt på egen planhalva och åker helt sonika rakt igen bortalaget och avslutar med ett högerskott i mål strax utanför straffområdet vilket fastställer slutresultatet till 9-5.

Återigen så gör laget en bedrövlig första halvlek och återigen gör laget en mycket bättre andra halvlek. Matchen spelades i långt ifrån optimala förhållanden, flera plusgrader och i första halvlek var isen spelbar enbart i några få minuter. Plus ges till vaktmästarna som gör ett bra jobb med isen i halvtid, vilket gör att det går att spela en väldigt stor del av den andra halvan.

Vinsten gör att vi kan säkra tredjeplatsen i serien vilket får ses som klart godkänt. Nu väntar ett sista träningspass på tisdag, varefter det väntar vila inför den stundande försäsongen.

Tack till alla som har följt laget under säsongen, och vi hoppas på återseende på Östermalms IP nästa vinter!