Vinst i hemmamatchen mot Norrtelje

Det blev seger hemma på ÖIP sena tisdagskvällen mot Norrtelje efter en jämn match.

Efter att vi slog Norrtelje med 6-0, på bortaplan, strax innan jul så har Roslagarna visat fina resultat. Inte minst då man som enda lag i serien vann mot serieledarna från Nora.
Det fanns därför ingen underskattning när matchen blåstes igång klockan 21.00. Trots att vi direkt tappar Fritte från matchtruppen pga av skada så kan vi gå ifrån till 3-0 under matchens första 20 minuter. 1-0 kommer efter en bollvinst högt upp i plan genom Mård, bollen går vidare till Loheden som helt ren slår in den. 2-0 genom Edbom som kommer helt ren efter fint förarbete av Idlund och Samuel. 3-0 genom Kaup efter ytterligare en bollvinst högt upp i banan.
Kanske gick det lite för enkelt, för efter detta tappar vi koncentration och Norrtelje lyfter sig. Reduceringen kommer också på hörna efter ca 30 minuter, vilket står sig halvleken ut.
Tyvärr drabbas vi av ytterligare en skada innan halvtid när Loheden behöver kasta in handduken.

Andra halvlek startar bra när Strömbäck går rakt igenom motståndarna och hakas upp i straffområdet. 4-1 genom Kaup på straff.
Återigen ser det ut som att vi går i fällan att tro det är klart. Vi tappar fokus och Norrtelje lyfter sig. Innan klockan visar 65 min har vi släppt in både 2- och 3-4.
Resten av matchen krigar vi bra individuellt men får inte riktigt spelet att flyta, vilket delvis förklaras av flera utvisningar.
På tilläggstid kommer äntligen 5-3 genom Mård som blir helt frispelad av Edbom.

En viktig seger där Norrtelje gör det svårt för oss genom att spela lågt försvarsspel med smarta kontringar.
Vi tvingas till flera justeringar i laget pga de två skadorna, vilket inte gör uppgiften enklare.

Matchrapport

På söndag spelar vi den mycket vikta matchen mot toppkonkurrenten GT/76. Kom och stötta oss i Gubbängen klockan 13.00!