Ungdomsansvarig på plats!

Djurgården Bandy bygger vidare från grunden! Nästa steg i föreningens utveckling kommer att vara på ungdomssidan, där vi stolt kan presentera Finn Persson som ansvarig för ungdomsverksamheten!

Finn är den aktiva spelare i A-truppen som har flest säsonger i Djurgården (bortsett den ibland inhoppande sportchefen Eric Runbäck). Vintern som gick var Finns sjunde säsong i Djurgården. Han anslöt till laget från moderklubben Spånga/Bromsten BK när föreningarna under några säsonger gjorde gemensam sak ute på Spånga IP. Övrig (relevant) bakgrundsfakta är att Finn spenderade gymnasietiden uppe i Ljusdal, och under det senaste året studerat på Bosöns Idrottsfolkhögskola, tränarlinjen med inriktning på prestation, en utbildning som avslutas nu till sommaren. Finn kommer parallellt att fortsätta som spelare och fystränare för A-truppen.

Ambitionen för vintern är att fortsätta den positiva utveckling som vi hade på våran skridskoskola under säsongen som var. Ett steg på vägen är att vi har satt bollen i rullning för ansluta oss till Svenska bandyförbundets projekt “Skridskokul”. Det andra stora målet kommande vinter är att för första gången på väldigt, väldigt många år ställa ett juniorlag på isen. Laget kommer innehålla spelare i åldrarna 7-10 år och vi välkomnar både flickor och pojkar som vill spela!*

Vill ditt barn lära sig åka skridskor, eller vill hon eller han vara med i vårat juniorlag? Hör av er till oss på kontakt@difbandy.se eller bandyskola@difbandy.se.

*Är ditt barn äldre en 10 år och vill vara med och spela? Hör av er, vi kommer göra allt för att försöka hitta en lösning!

Hur känns det här Finn?
-Haha, klassisk förstafråga! Men det känns mycket bra. Det ska bli roligt och väldigt inspirerande att fortsätta bygga vidare på det vi påbörjade för två år sedan. Då handlade det bara om att få igång en skridskoskola. Den här vintern spetsade vi till verksamheten lite och började få in lite rutiner. Framför allt att få in Emma som ledare i skridskogruppen var en riktig höjdare! Jag tror nästa vinter kan bli riktigt rolig!

På vilka sätt kommer skridskoskolan utvecklas?
– Helt klart är att vi ska ansluta oss till skridskokul som är förbundets projekt för att få barn att lära sig åka skridskor. Där är vi precis i startgroparna, så vad det kommer innebära mer konkret är något vi får kommunicera ut när vi har kommit lite längre i det arbetet. Annars är det framför allt två saker vi tittar på nu: Att öka antalet tillfällen. I vintras hade vi 10 stycken, till vintern som kommer hoppas jag på 12 eller 13. Det andra är att gå från 2 till 3 grupper ute på isen. Hoppet från skridskogruppen till bandygruppen kan vara ganska stort, så det vore önskvärt med en mellangrupp. Just den frågan är relaterad till hur många ledare vi kommer att ha tillgängliga, då vi fortsatt vill ha en hög kvalitet i grupperna.

Vidare till den stora grejen om man får utrycka det så. Juniorlag i Djurgården Bandy. Det var inte förra säsongen!
– Nej, det är nog ingen som riktigt vet när vi hade det senast! Det kommer såklart bli jätteroligt att sjösätta det laget! Vi gjorde en intressekoll i slutet av säsongen med de barn vi hade i skridskoskolan, och fick bra respons på det. Positivt var också att flera föräldrar visade ett stort engagemang och intresse att hjälpa till vilket såklart underlättade beslutet att sätta den här spaden i marken.

Vad är målet på kort och lång sikt med det här?
– På lång sikt är det att bredda föreningen med skridskoskola, pojk- och flicklag i alla åldersklasser, dam- och herrlag. Det är en väg att vandra, men nu har vi börjat ta de första stegen! Till nästa vinter är målet att ha ett ungt lag med blårandiga tröjor som spelar match på Östermalms IP, och att ha en väl fungerande skridskoskola som vi har kunnat utveckla ytterligare. Och att vi har roligt tillsammans! Vi ska alltid ha roligt!