Tränarduon om första matchen

Hur är det att som tränare ha vunnit 100 procent av alla matcher som man har ställt upp i? Det, bland annat, kom upp då Cormac Åhlström-Horgan och Filip Fröjd gav sin syn på söndagens vinstmatch mot GT/76 i Supercupen.

Cormac, du vinner 100 procent av matcherna du coachar i. Stort grattis! Vad är du mest nöjd med i matchen mot GT/76?
Tack så mycket! Jag är mest nöjd med att vi höll oss till våran spelidé trots att vi fick det lite enklare än vad det hade blivit i vanliga fall. Vi fick några utvisningar med oss och de fick ett lite orättvist rött kort. Det hade lätt kunna bli så att vi bara hade börjat tuta och köra då, och försöka spela en och en. Men det gjorde vi inte utan vi fortsatte låta bollen göra jobbet.

“Han spelar med mina skridskor”

Är det någon spelare som du känner överraskade eller stack ut lite extra?
Det är många som är bra! Anton Dahlberg är bra, han gör tre mål. Filip Fröjd är bra med förutsättningarna som han har haft. Han har inga skridskor ännu, utan han spelar med mina som är för stora. Lukas Tidetorp är som ett ånglok på mitten. Nils Otterling gör en bra match och så kanske framför allt Tim Forsell som kommer in som femtonåring och gör en riktigt bra debutmatch. Men det är många som ska hyllas som gör en bra match. Haha, om det är någon som inte ska hyllas för sin spelmässiga insats så kanske det är jag själv!

Vi stannar till lite vid Tim som alltså som femtonåring kliver in i sin första seniormatch och nästan direkt blir föreningens yngsta målskytt genom tiderna. Hur hamnade han i Djurgården? För det är kanske ingen som vi har scoutat så mycket tidigare.
Nej precis. Jag blev kontaktad av en juniortränare som pratade med mig och sa att den här killen är riktigt bra. Så då fick han vara med och träna så att vi skulle få en bild av honom och det syntes tidigt att den här killen kan bli så bra han själv vill. Han är helt orädd och har bandy i sig och kommer bli ett fint tillskott den här vintern.

“Kul att äntligen få representera ett gediget klubbmärke”

Bra, då går vi över till Filip. Första matchen i Djurgårdströjan, både som spelare och assisterande tränare.
Ja det var speciellt. Kul att äntligen få representera ett gediget klubbmärke. Ruggig kul och att få spela match i Stockholms nya bandyhall och dessutom vara obesegrad som tränare. Det är mer än vad de flesta andra Stockholmstränare kan säga!

Och du fyllde matchprotokollet på ett bra sätt också. 0+2+10 (mål, assist, utvisningsminuter).
Ja haha, det är där jag försöker ligga! Det var en bra start!

Cormac sa också att du inte har några egna skridskor ännu. Är det något som är på gång kanske?
Jag tänkte att jag kör lite rysstaktik nu i början. Jag kör två radie (slipningen) för högt och två storlekar för stort ända fram till seriestart. Då byter jag tillbaka till mina egna igen.

Då blir du ännu bättre när serien startar alltså?
Ja då blir jag livsfarlig!

Då ser vi fram emot att se Filip på sina egna skridskor fram mot seriestarten. Cormac och Filip – Djurgården Bandys oslagbara tränarduo!