Västerås Bandy – Djurgårdens IF Bandy 3-7 (1-3)
Division 1 östra

Djurgården Bandy är tillbaka som vinnare efter förra helgens debacle mot Helenelund. Västerås Bandy stod för motståndet i ABB Arena, och Djurgården passade då på att göra sin bästa match för säsongen. Västeråslaget består till största delen av spelare som gör sin första eller andra säsong som seniorspelare. De spelar med bra fart, och är bra skolade, och i jämförelse med förra säsongens möten så blev det här en betydligt tuffare match.

Laguppställning
Thomas Brolin – Erik Andersson, Olle Flensburg, Sebastian Larsson, Nils Otterling, Fredrik Edbom – Lukas Tidetorp, Christoffer Bridholm, Bill Säfström, Emil Kaup – Gustav Eriksson
Avbytare: Dante Lindberg (målvakt), Simon Ehlton, Finn Persson, Henrik Mård, Anton Dahlberg

Djurgården börjar matchen bra och kan ta ledningen genom Erik Andersson efter 10 minuter. Efter 26 minuter snappar Anton Dahlberg upp en misslyckad hemåtpassning och kan i fritt läge göra 2-0. Västerås reducerar direkt efter då ett frislag touchar en bortaspelare och helt ställer Thomas Brolin. Efter 39 minuter gör Gustav Eriksson snyggt 3-1 efter att Emil Kaup dragit några Västeråsare och frispelat Gustav som inte gör något misstag när han kommer fri med målvakten.

Andra halvlek hinner pågå i tre minuter innan Djurgården gör 4-1. Emil Kaup målskytt genom ett hårt skott utifrån. Samma spelare gör 5-1 efter 63 minuter, framspelad av Bill Säfström. Djurgården spelar fortsatt bra och gör 6-1 (Anton Dahlberg) och 7-1 (Henrik Mård). Sista kvarten är från Djurgårdens håll inte bra. Dålig koncentration och mycket fram och tillbaka, och Västerås tillåts göra 2 reduceringar i slutet av matchen fram till 7-3.

Över 75 minuter är det bästa matchen för säsongen av Djurgården. Betydligt högre bolltempo i anfallsspelet än i föregående matcher gav flera bra lägen och 7 mål framåt var nästan lite i underkant. Försvarsmässigt ser det fortsatt bra ut. Vi är svåra att göra mål på då vi är helt påkopplade och 100 procent fokuserade.

Matchens spelare: Olle Flensburg (utdelad av Christoffer Bridholm).

Nästa match spelas på lucia, fredagen den 13/12 klockan 19:30 då GT/76 kommer till Östermalms IP för ett riktigt toppmöte.