Storseger i näst sista hemmamatchen

Efter två raka bortamatcher så var det återigen dags för Djurgården att spela hemma på Östermalms IP. För motståndet stod Västerås Bandy. Västerås som är fast förankrat i botten av tabellen kom dock till spel med ett på pappret starkt lag med spelare som Mårtensson, Gustavsson och Sjödahl som vanligtvis är drivande spelare i Tillbergas Allsvenska lag. I bortalagets laguppställning återfanns även profilspelaren Tobias “bandyzocke” Jonsson.

Nämnde Jonsson gav bortalaget ledningen tidigt i matchen. Redan efter 4 minuter ringde det bakom Dennis Norberg Endom i hemmamålet, och detta efter en tämligen grov markeringsmiss på hemmalagets vänstersida.

Skulle det oväntade ledningsmålet för bortalaget väcka hemmalirarna? Svar nej. Djurgården spelar direkt svagt första dryga 20 minuterna och hade inte Dennis i hemmamålet stått på huvudet och räddat både två och tre rena frilägen så hade underläget varit betydligt större än ett mål innan hemmalaget lyckades ta sig in i matchen igen.

Efter 17 minuter kvitterar Djurgården genom Kaup, några minuter senare fyller Strömbäck på med 2-1, och 3-1 görs av André Berglönn som följer med upp från sin backplats och avslutar distinkt från distans.

Västerås reducerar till 3-2 efter en tilltrasslad situation i Djurgårdens straffområde, och innan halvtid gör Kaup och Idlund två mål för hemmalaget vilket gör resultatet i halvtid till 5-2.

Knappast en första halvlek som går till historien som välspelad, och det tyckte inte heller coach Thomas som på goda grunder höjde rösten rejält i halvtid och krävde en betydligt bättre andra halvlek.

Sista 45 genomförs också betydligt bättre av Djurgården, och Västerås är egentligen aldrig nära att komma in i matchen igen. Strömbäck gör 6-2 drygt 10 minuter in på andra halvlek, efter ett riktigt fint anfall där merparten av Djurgårdsspelarna är med och känner på bollen innan Remröd kan hitta in med bollen till Strömbäck som enkelt kan vinkla in bollen i öppet mål.

Minuten senare gör Finn sitt första mål för säsongen och bryter därmed en nästan 14 månader lång måltorka, och ytterligare någon minut senare gör Kaup sitt tredje för dagen och efter det är matchen definitivt död. Vi gör ytterligare tre mål sista kvarten. Kaup på straff, Loheden på hörna och i sista minuten stänger Fritte matchen med 11-2.

Dålig första halvlek, betydligt bättre andra och i slutändan en ohotad seger.

Matchfakta

Sista matchen spelas nästa söndag, 17:00 då Katrineholm U kommer på besök till Östermalms IP.