Seger i premiären!

Arkivbild

Första seriematchen spelades borta mot Katrineholms utvecklingslag (KVBS U) och det slutade med att vi tog med oss två poäng hem till Stockholm.
KVBS U är ett nystartat lag som används för att ge unga spelare seniorspel samt som en plats för äldre spelare som inte satsar på allsvenskt spel.
Det märks att spelare från Katrineholm får en bra fostran och de visade fina tendenser, även om de kommer få det tufft mot många lag i serien.

Det varma vädret gjorde isen svårspelad redan 10-15 minuter in på vardera halvlek. Vi har klart bättre fart och äger mycket boll men KVBS sticker upp i ett par farliga anfall.
Dempa i målet gör två vassa räddningar som gör att vi kan ta ledningen med vårt första mål efter 33 minuter genom Idlund. Kaup och Edbom ser till att vi går upp till 3-0 innan vi slarvar precis innan halvtid och KVBS U reducerar till 1-3.

Andra halvlek startar lite avvaktande och KVBS U kan reducera igen, 2-3. Efter det målet vaknar vi ordentligt och dominerar resten av matchen.
KVBS U satsar på lyft och långa utkast och vi väljer att spela mycket efter isen, trots det dåliga underlaget. Vi skapar mängder med chanser och kan rinna ifrån till 6-2 genom mål från Tidetorp, Nisse och Lasse. I matchen slutskede får KVBS in ett mål till genom att smälla in en hörna i taket.