Oavgjort med mersmak

Dagens träningsmatch mot GT/76 slutade lika, 4-4. GT/76 hade ledningen med 3-1 efter 45 minuter men Djurgården gjorde en stark andra halvlek och kom ikapp och förbi innan GT fick in en kvittering i matchens sista sekunder.

Återigen saknades det en del personal den här söndagen. Och återigen ställer Djurgården upp med bästa tillgängliga laget för dagen. Det betydde Dante Lindberg i mål. Ett försvar bestående av Flensburg, Ehlton, Larsson, Otterling och Persson. Balansspelare på mitten var Leidstedt och Edbom, medans fronttrion utgjordes av Henrik Mård, Conny Bucht och till höger nyförvärvet Hampus Johansson. Avbytare: Magnus Forslund. Matchcoach för dagen var skadade lagkaptenen Anton Dahlberg och assisterande matchcoach var Kevin Bucht.

Djurgården tar en tidig ledning genom Mård och håller den drygt halva första halvlek. Då börjar orken tryta lite och GT kan göra tre raka mål fram till 3-1 i halvtid.

Andra halvlek är bra från Djurgårdens sida, även om de riktiga lägena länge lyser med sin frånvaro. Istället är det Dante Lindberg som gör några viktiga räddningar och håller GT inom räckhåll. Bland annat två straffräddningar från Dantes sida. Efter ungefär halva halvleken börjar Djurgården äta sig in i det mer och mer, och Sebastian Leidstedt kan reducera till 2-3 efter en fin genomåkning. Mård gör sitt andra för dagen framspelad av Edbom, och i minut 90 kontrar Leidstedt in 3-4! Tyvärr orkar vi inte riktigt hela vägen. GT kvitterar med cirka 10 sekunder kvar.

Bra match. Vi visar att vi är svåra att göra mål på och är av allt att döma ganska jobbiga att möta då vi vägrar ge oss, vilket ger utdelning i längden.

Nu får vi träna på några veckor innan serien startar. Förhoppningsvis så kan några av de spelare som varit frånvarande återhämta sig och finnas tillgängliga när serien kör igång.