Gustav Eriksson visade vägen mot Köping

Djurgårdens IF Bandy – Köpings IS 7-2 (4-1)
Division 1 östra

Den tionde omgången av division 1 östra bjöd på returmöte mellan Djurgården och Köping. Lagen mötes precis före jul och då vann Djurgården med klara 10-2 efter att stundom ha kört över det gul/svarta Köpingslaget. Köping skulle dock bjuda på betydligt bättre motstånd på Östermalms IP. Ett ÖIP som för dagen bjöd på för vintern bra förhållanden med någon plusgrad och ingen nederbörd.

Laguppställning
Dante Lindberg – Erik Andersson, Olle Flensburg, Sebastian Larsson, André Berglönn, Finn Persson – Lukas Tidetorp, Christoffer Bridholm, Gustav Eriksson, Emil Kaup – Anton Dahlberg
Avbytare: Thomas Brolin (målvakt), Simon Ehlton, Jimmy Strömbäck, Fredrik Edbom, Henrik Mård, Bill Säfström

Djurgården startar matchen på ett ganska dåligt sätt. Tempofattigt och ganska oinspirerat och Köping har redan efter 10 minuter en boll inne som domartrion helt missar. En hörna tar i ribban inuti målet och stutsar ut och det är lätt att ha förståelse för frustrationen hos bortalaget. Efter 21 minuter bjuds det dock tillbaka: Domarna hittar en helt absurd straff efter att Sebastian Larsson brutit perfekt på bollen. Straffen går i mål, och det är 1-0 till bortalaget. Domarna hade väl om man ska vara ärlig kanske inte sin allra bästa match, flera märkliga domslut, och en matchrytm som till viss del hackades sönder av den anledningen.

Idag tar det ungefär 25 minuter för Djurgården att vakna. Eller om man så vill: Gustav Eriksson som bjuder på show sista 20 minuterna av första och gör 4 raka mål fram till 4-1. Det sista målet gör Gustav med halvlekens sista skott på hörna.

Andra halvleks start är inte heller den jättebra från Djurgårdens sida, och bortalaget tillåts att ha en hel del boll. Över huvud taget så står Köping upp bra idag, och hade inte Dante Lindberg gjort några riktigt bra räddningar i andra halvlek så hade matchen blivit betydligt jämnare. Nu kan Djurgården istället gå ifrån till 6-1 genom dubbla mål av Kaup (det andra på straff), och efter det är matchen mer eller mindre avgjord.

Köping får in en reducering i den 68’e minuten, men det är ändå Djurgården som får sista ordet då Finn Persson med kvarten kvar toppar en hörnretur och bollen går i en båge över gästernas målvakt och in i mål.

Sista kvarten spelas av och det finns några halvbra lägen åt båda håll att göra ytterligare mål, men resultatet 7-2 står sig matchen ut.

Nästa helg krävs det att laget är på tå från start och sedan är det under 90 minuter plus tillägg. Då spelas nämligen den mycket viktiga matchen borta mot GT/76. 26 januari klockan 13:15 är det avslag på Gubbängens IP och vi hoppas såklart att så många Djurgårdare som möjligt kommer dit och stöttar laget!

Matchens lirare: Gustav Eriksson (utdelad av Lukas Tidetorp).