GT/76 IK – DIF Bandy 4-2

Gubbängens skridsko- och bandyhall
Lördag 12/12, 16:00

Matchstatistik

Tredje toppmötet på en vecka för Djurgården då GT/76 stod för motståndet inne i hallen. Tyvärr för Djurgårdens del så var GT/76 snäppet vassare den här gången. En jämn match som avgörs i slutminuterna då GT får in två bollar.

Matchbilden är sådan att GT har mycket boll, men utan att skapa sådär jätteklara målchanser. De gör dock två mål i mitten av första halvlek då Djurgården är inne i en sämre period. Djurgården höjer sitt spel i slutet av första halvlek och Arvid Kjellberg kan reducera på straff.

Andra halvlek börjar med att Djurgården får ett mål bortdömt för offside. Kvitteringen kommer istället efter ungefär 10 minuter då Sebastian Leidstedt förvaltar Arvid Kjellbergs inspel.

Resterande del av matchen är lite av ett ställningskrig. GT har fortsatt mycket boll, och Djurgården framstår som lite stressade i sitt eget spel. Tyvärr gör som sagt GT två mål på slutet vilket blir avgörande. GT/76 kändes lite hetare och att de vann till slut får nog ändå ses som rättvist.

Matchen kunde dock ha fått en helt annan utveckling. Redan efter 10 minuter så utsattes Ludvig Gustafsson för en tackling som är ett typexempel på en sådan som renderar i rött kort i Elitserien och Bandyallsvenskan, och som enligt praxis oftast ger tre matchers avstängning: GT’s spelare försöker stänga yta när Ludvig försöker hoppa på insidan. Och det är helt okej om man som försvarare är modig nog att ta smällen med bröstet. GT’s spelare vänder dock upp ryggen, har inga intensioner att ta bollen och kollisionen blir kraftfull. Från vårat håll är vi såklart färgade, men det är märkligt att tacklingar som högre upp i seriesystemet renderar i avstängningar bara leder till en tiominuters utvisning i division 1.
Nu är det tyvärr som det är. Matchen är spelad och domslutet går inte att ändra i efterhand. Men det är svårt att komma ifrån att ett rött kort och spel med en man mer i 80 minuter förmodligen hade påverkat matchbilden.

Nu väntar ett uppehåll för Djurgården. Nästa match spelas på annandagen mot Västerås Bandy.