Full pott!

Bäst mot väst!

I lördags kom serieledarna Kungälv till Östermalm. På förhand en match där favoritskapet låg på bortalaget. Men som alltid ska matchen spelas innan poängen delas ut. Tur var väl det denna lördagskväll.

Gästerna började piggt, redan efter dryga två min stod det 0-1 på tavlan. Och alla trodde att detta skulle bli starten på en lång och tuff kväll. Men trots en fartfylld offensiv bröt inte Kungälv igenom det så kompakta Djurgårdsförsvaret. Frustrationen var påtaglig hos de vitklädda. Samtidigt som blåränderna börjar skapa lägen. 1-1 målet kom på en högerhörna via Kjellberg. Sedan paus.

I andra halvlek ser matchbilden liknande ut. Bra fart på Kungälv men inga tydliga målchanser tack vare Djurgårdens stabila försvarsspel. Hemmalaget börjar hitta mer rätt i det offensiva spelet och tilldelas en straff tidigt i andra halvlek. Denna förvaltas säkert av Abelsson, 2-1. Matchen löper på, trots många hörnor från motståndarna görs inga mål. Istället så är det Kjellberg som utökar ledningen till 3-1 på hörna. Resultatet står sig när domaren blåser av matchen och sensationen är ett faktum.

Vi vill tacka våran matchvärd: KARL ROOS, hemmapubliken samt den tillresta Kungälvs-klacken för en fantastisk kväll på Öipen!

På söndagen spelades matchen mot Surte i Gubbängshallen. På förhand en “enklare” uppgift som grabbarna skötte fint. 11-0 skrevs segersifforna till.

Detta gör att vi avancerar till en 7:e plats i den allsvenska tabellen. Två poäng före Tellus.

I helgen som kommer väntar en tripp till de småländska skogarna. Åby/Tjureda och klassiska Nässjö står för motståndet.

Nästa hemmamatch är således mot Borlänge 10:e februari. Avslag:18.00. Hoppas vi ses igen då!