Förlust i jämn match på Sollentunavallen

Helenelunds IK – Djurgårdens IF Bandy 5-4 (2-1)
Division 1 östra

Djurgården förlorar även säsongens andra möte med Helenelunds IK. Matchreferatet fick vänta någon dag då man ska försöka undvika att göra saker i affekt. Man ska aldrig skylla ett poängtapp på domaren, men det är svårt att komma ifrån att domarteamets insats efter 85 minuter får stor inverkan på matchens resultat.

Laguppställning
Dante Lindberg – Erik Andersson, Olle Flensburg, Sebastian Larsson, Simon Ehlton, Finn Persson – Fredrik Edbom, Christoffer Bridholm, Gustav Eriksson, Emil Kaup – Anton Dahlberg
Avbytare: Thomas Brolin (målvakt), Jimmy Strömbäck, Eric Runbäck, Henrik Mård, Bill Säfström

Matchen börjar bra för Djurgården. Gustav Eriksson gör 0-1 efter 5 minuter, frispelad av Anton Dahlberg. Helenelund kan dock vänta på matchen genom två fasta situationer (frislag och hörna). Helenelund har också en straff som Dante Lindberg räddar. Första halvlek blir svårspelad med en hel del lyft på grund av den dåliga isen. Konstigt att det blir så mjukt och hoppigt när det bara är någon plusgrad.

Andra halvlek hinner pågå i 10 minuter innan Kaup kvitterar till 2-2 med ett skott utanför straffområdet. Helenelund återtar ledningen, men Djurgården får in ytterligare en kvittering genom Strömbäck på frislag. Efter 84 minuter tar Djurgården också ledningen med 4-3 när Erik Andersson slår in en retur.

Minuten efter kommer så situationen som blir väldigt avgörande: Helenelund får ett frislag några meter utanför offensivt straffområde. Domaren visar var frislaget ska slås, och börjar ge avstånd för muren. Då tar en HIK-spelare bollen, 3-4 meter från rätt ställe, utan att någon medspelare petat igång bollen, avancerar några meter och skjuter. Dante Lindberg räddar första skottet, men returen slås i mål. Hur målet kan godkännas är fullständigt obegripligt. Hela Djurgårdslaget med bänk och lagledning reagerar naturligtvis, men domarteamet har beslutat ett det här var ingenting att diskutera.

I den sista minuten kontrar Helenelund in 5-4 som blir slutresultatet. På tilläggstid har Djurgården en straffsituation då Bridholm hakas vid friläge. Att domarteamet inte ser det kan man ha lite förståelse för då det är en tilltrasslad situation med flera spelare på liten yta i straffområdet.

Om man ska göra en summering utan att beröra domarteamet kan man konstatera att det är en väldigt jämn match mellan två ganska bra division 1-lag. Det är kamp och känslor i 90 minuter och mer därtill. Förmodligen så är det en rolig match att se på från läktaren. Den här säsongen drog Helenelund det längsta strået med minsta marginal båda gångerna. Trist för Djurgården, men laget kommer komma igen, var så säkra. Vi gratulerar Helenelund och önskar dom lycka till i slutet av serien.

Nästa match spelas ikväll, klockan 17:00 då Spånga/Bromsten kommer till Östermalms IP.

Matchens lirare: Dante Lindberg (Utdelad av Bill Säfström).