En poäng i regnet

Djurgårdens IF Bandy – GT/76 IK 3-3 (1-2)
Division 1 östra

De yttre förutsättningarna inför matchen mellan Djurgården och GT/76 var knappast perfekta inför fredagskvällens match på Östermalms IP. Regn och plusgrader bäddade knappast för något finlir.

Djurgården kom till spel utan lagkapten André Berglönn, långtidsskadade Loheden, och även Bridholm saknades. På plussidan fanns Jimmy Strömbäck som gjorde comeback efter skada.

Laguppställning:
Thomas Brolin – Erik Andersson, Olle Flensburg, Sebastian Larsson, Simon Ehlton, Finn Persson – Lukas Tidetorp, Olof Remröd – Gustav Eriksson, Emil Kaup – Anton Dahlberg
Avbytare: Dante Lindberg (målvakt), Nils Otterling, Jimmy Strömbäck, Henrik Mård, Bill Säfström

Regnet omöjliggjorde det mesta av kreativt spel utan en stor del av matchen handlade om lyror som skickades fram och tillbaka. Ett spel GT/76 behärskar väldigt bra då de kan skicka upp Bryngelsson som targetspelare och sen knacka långt. GT är även det laget som tar ledningen med både 1 och 2-0. Djurgården kämpar på och hittar en väg in i matchen då Thomas Brolin med ett precist utkast hittar Erik Andersson som kan avancera långt in på GT/76 planhalva och från distans skicka in 2-1.

Till andra halvlek flyttar Djurgården upp Olof Remröd på topp och med Olof och Anton Dahlberg längst fram så lyckas Djurgården låsa fast bollen på offensiv planhalva på ett betydligt bättre sätt.

Direkt i andra så drabbas hemmalaget av två utvisningar. Den ena är acceptabel, den andra är ett skämt. GT/76 är snabba att utnyttja det numera överläget då en hörna går i mål till 3-1. 2 måls underläge med knappt 25 minuter kvar är inget lysande utgångsläge. Särskilt inte när man möter det bästa regnlaget i serien.

Djurgården reducerar efter 68 minuter på hörna. Finn Persson får bra träff från vänster och bollen går in lågt mellan benen på GT/76 målvakt. Blårandigt fortsätter jobba, och Jimmy Strömbäck kvitterar med 6 minuter kvar då en lyra från egen planhalva letar sig hela vägen in i målet. Hemmalaget är även fruktansvärt nära att få med sig samtliga poäng då Jimmy Strömbäcks hörna i sista sekunden av tilläggstiden stoppas på mållinjen.

En tuff match mellan två bra lag, där en poäng vardera ända får ses som ganska rättvist. Nästa match för Djurgården spelas borta mot Köping nästa söndag.

Matchens lirare: Olof Remröd (utdelad av Olle Flensburg).