Söndag 26/12, 17:00

Matchstatistik

Annandagen, en svensk bandyklassiker! Denna söndag bjöd på i det närmaste perfekta bandyförhållanden på Östermalms IP med några minusgrader och inte allt för mycket vind.

Djurgården kom till spel med ett något stukat lag. Flera spelare saknades vilket medförde ommöbleringar i laget: Dante Lindberg vaktade kassen, så inget ovanligt där. Sedan fick Simon Ehlton kliva in på den något ovana rollen som libero. Han flankerades av sportchef Eric Runbäck till höger och spelande tränaren Cormac Åhlström-Horgan till vänster. På halvorna var det ordinarie manskap med Filip Fröjd till höger och Finn Persson till vänster (som länge var osäker, men som fick tillbaka ett negativt PCR-test på morgonen vilket gjorde att han var spelklar). Ordinarie mittfält med Tidetorp och Gustafsson, och även ordinarie vingar i Leidstedt och Mård.
På topp startade Ville Bergstedt, och bänken utgjordes av Niklas Berglöf (målvakt), Tim Forsell, Vincent Ljungberg och comebackande Djurgårdslegendaren Daniel Eriksson. Coachandet skötes av Anton Dahlberg och ytterligare en Djurgårdslegendar: Lasse Samuelsson.

Västerås börjar matchen bäst och tar också ledningen. Från mitten av första halvlek tar dock Djurgården över mer och mer och laget kan gå till halvtidsvila med en ledning på 4-1.

Andra halvlek blir för att vara helt ärlig en defensiv kollaps under långa stunder. Marginalen på två till tre mål i Djurgårdens favör håller sig förvisso fram till 90+, och det var nog tur att Djurgården hade lite kapital att gå på från första halvlek.

En bidragande orsak till att Djurgården hamnar under press i slutskedet av matchen är alla utvisningar som man drabbas av. Det här är absolut ingen ful bandymatch, och över 90 minuter så smäller det ungefär lika mycket åt båda hållen.
Vi gör ingen djupare analys av domarens insats, han gör så gott han kan, men fakta är att från minut 73 så drabbas Djurgården av fem utvisningar. Västerås inte av någon. Fyra av dessa utvisningar kommer från den 83’e minuten och framåt. I ljuset av detta så är det inte så konstigt att Västerås har det mesta av bollinnehavet och skapar tryck under matchens sista tio minuter.

Stort tack till alla som var på plats på Östermalms IP och stöttade laget! Att få spela inför storpublik på Östermalms IP är få förunnat! Nästa match spelas den 6/1 då Mosserud kommer på besök.