DIF Bandy – Helenelunds IK 5-3

Östermalms IP
Söndag 05/12, 17:00

Matchstatistik

Hemmapremiär! 5-6 minusgrader! Nytt matchställ! Helenelunds IK på den andra planhalvan! Det mesta var upplagt för en fin söndagskväll på Östermalms IP. Och för som var på plats med sympatier för hemmalaget blev det också en riktigt fin kväll.

Matchen blev, som det ofta blir mot Helenelund, ett slagfält rent ut sagt. Inte mycket finlir, mycket kämpa, och en och annan tjuvsmäll från båda lagen. Kanske bidrog den ibland lite svajiga bedömningsnivån till att det stundom blev lite grinigt ute på isen, men efter 90 minuter får man nog ändå säga att båda lagen drabbades ungefär lika mycket.

Till den här matchen fick Djurgården tillbaka Dahlberg och Persson från skador, men på minussidan så fanns istället Flensburg och Leidstedt, och inte heller Runbäck fanns tillgänglig att plocka upp från B-laget då han nyligen drabbades av en hjärnskakning.

Matchen blir rätt och slätt en krigarmatch. Djurgården leder i halvtid med 2-1 efter mål av Kjellberg och Dahlberg. I andra får Helenelund tryck med hjälp av några Djurgårdsutvisningar. Men trots att man är två man färre på banan under en tiominutersperiod så lyckas Djurgården freda sitt mål, och sedan kan Tidetorp kontra in viktiga 3-1.

Helenelund får till en reducering på straff, innan Tidetorp och Kjellberg stänger matchen med ytterligare ett mål vardera. Helenelund reducerar ytterligare en gång långt in på tilläggstiden, men då är matchen redan slut.

Nästa match spelas på onsdag 8 december borta mot Gustavsberg.