DIF Bandy – Borgia Norrköping BK 12-2

Gubbängens skridsko- och bandyhall
26/09, 17:30

Matchstatistik

Djurgårdens IF Bandyförening är finalklart i Supercupen för division 1-lag. Detta efter att Borgia från Norrköping manövrerats förbi på ett tämligen bekvämt sätt. Vinsten gör också att nya tränarduon Cormac Åhlström-Horgan och Filip Fröjd är fortsatt obesegrade i sin tränarkarriär.

Det började dock inte bra. Inte ens två minuter var spelade när Borgia tog ledningen med 0-1. För andra matchen i rad var Djurgårdarna inte riktigt på tå i början av matchen. Men när Anton Dahlberg gjorde sitt första av totalt sju efter cirka 8 minuter var det roliga slut för gästerna. Målen ramlade in med jämna mellanrum för Djurgården som inte behövde förta sig i den här matchen.

“Gjorde ingen besviken”

Nämnas ska såklart Anton Dahlberg med sju mål. Rasmus Karlsson gjorde en bra debut, och även sportchefen Eric Runbäck fick speltid i den här matchen. Han gjorde ingen besviken utan levererade (inte helt oväntat) två tior i första halvlek, men avslutade också matchen med en fin framspelning till Dahlbergs sista mål.

I finalen väntar med all sannolikhet Gustavsberg. Deras grupp är inte färdigspelad, men Gustavsberg har vunnit båda sina matcher och har förkrossande +25 i målskillnad (igår körde man bland annat över SBBK med hela 19-1), så att Gustavsberg skulle missa final framstår som väldigt osannolikt.

Datum när finalen spelas får vi återkomma om.