Två poäng i Eskilstuna

Eskilstuna BS – Djurgårdens IF Bandy 1-10 (0-4)
Division 1 östra

Den försenade seriepremiären mot Eskilstuna spelades på torsdagen. Djurgården kom till matchen något decimerat, och uppladdningen stördes något av bilproblem på vägen till Eskilstuna, vilket gjorde att delar av truppen kom till arenan endast en halvtimme före avslag.

Laguppställning
Dante Lindberg – Christoffer Bridholm, Simon Ehlton, Nils Otterling, Olle Flensburg, Emil Kaup – Fredrik Edbom, Erik Andersson – Bill Säfström – Lukas Tidetorp, Gustav Eriksson
Avbytare: Johan Englund (målvakt), Henrik Mård, Finn Persson

Eskilstuna har fått en tuff start på serien med två raka förluster, därför var förväntningarna att möta ett hemmalag som stod defensivt och packade mitten full. Det löste Djurgården med ett effektivt kantspel, framför allt via halvorna Christoffer Bridholm och Emil Kaup som kunde kliva runt gång på gång.

Matchen spelades i regn, vilket drog ned tempot avsevärt, framför allt i första halvlek. Djurgården gör acceptabla första 45, men inte mer än så. 4-0 i halvtid får ses som okej, men inte mer. Andra halvlek avtar regnet och gör isen lättare att spela på vilket medför att Djurgården kan dra ifrån Eskilstuna. Några fina mål blir det, och slutresultatet skrivs till slut till 10-1 i blårandig favör. Ett bra dagsverke där vi kan inkassera 2 poäng och 9 plusmål i målskillnad.

Matchens spelare: Christoffer Bridholm (utdelad av Gustav Eriksson).

På söndag väntar hårdare motstånd då Helenelund kommer till Östermalms IP. Avslag är 17:30.